Training

Ondanks dat de meeste leden voornamelijk tennissen om recreatieve redenen is het toch handig om wat te doen aan tennistraining. Met name als u nog niet eerder heeft getennist adviseren wij u met klem tennisles te nemen. Het is eenvoudiger de tennisslagen (forehand, backhand, volley, smash, enz.) goed aan te leren dan later eerst een verkeerd aangeleerde slag af te leren en de goede te leren. Als u weet hoe het zou moeten, kunt u ook uzelf tijdens het spel corrigeren. Bijkomend voordeel is dat u andere leden leert kennen die op eenzelfde niveau spelen als u.

Bij gevorderden gaat het er om ingeslopen foutieve bewegingen te herstellen en om themagericht bepaalde technieken (bv topspin) of tactische spelelementen (bv oplopen) aan te leren of te verbeteren. Voor ouderen maar ook voor anderen kan de tennisles gericht zijn op het voorkomen van blessures. Vaak ontstaan blessures plotseling of na verloop van tijd door abrupte foutieve bewegingen waardoor plaatselijk een te hoge belasting ontstaat. Tennisarm, zweepslag, overbelaste achillespees zijn daar voorbeelden van.

Jeugdtraining

Voor de jeugd is er een speciaal op hen gericht lesprogramma, genaamd Tenniskids. Voor meer informatie, klik hier.

Voor de zeer getalenteerde jeugd werkt TV De Korrel samen met de andere tennisverenigingen in Veldhoven om gezamenlijk te trainen en zodoende body te krijgen op een goed niveau. Het is een zeer langjarig project maar op termijn worden de inspanningen beloond. Deze werkwijze heeft er toe geleid dat TV De Korrel de afgelopen jaren in de hoofdklasse heeft kunnen tennissen.

Clubtrainer

Alle trainingen binnen TV De Korrel worden verzorgd door onze Clubtrainer, Iris Matthijssen. Hier stelt zij zich aan u voor.