Inschrijven KNLTB voorjaarscompetitie 2018

Inschrijven KNLTB voorjaarscompetitie 2018

5 november 2017
Categorie: Volwassenen

Inschrijven team

Inschrijven individueel

Speeldata

Het bestuur en de TC streven er naar om zo veel mogelijk leden te laten deelnemen aan deze zeer populaire KNLTB voorjaarscompetitie. Alle inschrijvingen worden geïnventariseerd, waarna een indeling gemaakt zal worden naar gelang de mogelijkheden. Het bestuur en de TC kunnen besluiten teams samen te voegen, individuele spelers aan een team toe te voegen etc. Aan de inschrijving kunnen geen rechten worden ontleend (geen garantie tot deelname)  

Competitie vormen

Ook in 2018 worden de 8&9 competitie en de Zomeravondcompetitie aangeboden. Uiteraard is het ook mogelijk om aan een van de klassieke vormen, districts competitie en landelijke competitie, deel te nemen:

Compact spelen

Alleen bij de 8&9 competitie en de Zomeravondcompetitie wordt gespeeld volgens het compact spelen principe.

·         Een wedstrijdtiebreak t/m 10 punten met 2 punten verschil ipv een 3e set en

·         Direct een winnend punt bij 40-40

Verkort spelen

Een belangrijke wijziging voor de klassieke vormen is VERKORT SPELEN voor alle dubbelpartijen (DD, HD, GD), bij zowel senioren- als jeugdcompetitie. De 3e set wordt vervangen door een wedstrijdtiebreak t/m 10 punten met 2 punten verschil.

Begintijden

Bij de nieuwe competitievormen en op de doordeweekse dagen wordt een vaste begintijd gehanteerd. Op zaterdag en zondag worden variabele begintijden gehanteerd. De vereniging van de thuisspelende ploeg bepaalt de begintijd.

Alle wedstrijden op zaterdag en zondag beginnen tussen 09.00 en 16.30 uur.

Aangezien met name de zaterdag de drukste competitie dag is zullen de thuiswedstrijden in 2 rondes worden verdeeld. De eerste ronde zal rond 11.00 uur beginnen, de tweede ronde rond 14.30 uur. Bij de opgave kunt u aangeven (als opmerking op het inschrijfformulier) waar uw voorkeur naar uit gaat; hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

In verband met het door de KNLTB ingevoerd jeugdbeleid (jeugd op zondag) wordt op zondag als begintijd 13.00 uur aangehouden.Bij zeer veel aanmeldingen kan het zijn dat ook hier in 2 rondes moet worden gespeeld. LET OP!!! Dit geldt alleen voor de thuiswedstrijden.

Dispensatie

De regels voor het invallen in een team zijn versoepeld. De wijzigingen vanaf 2018 samengevat:

· Competitiespelers mogen een onbeperkt aantal keren per week competitie spelen voor hun vereniging, mits de speler niet meer dan eenmaal uitkomt in een hoger geklasseerd team.

· De bandbreedte om te kunnen spreken van een hoger of lager geklasseerd competitieteam, wordt verhoogd van 0,5 naar 2,0  

Hierdoor is een dispensatieaanvraag in de regel veel minder vaak nodig, wordt invallen makkelijker en wordt het dus ook makkelijker een compleet competitieteam op de been te brengen. 

Wel blijft staan dat iemand dispensatie moet aanvragen om vaker dan één keer voor twee verschillende verenigingen uit te komen, onder de voorwaarde dat voor beide ploegen op minimaal vier dagen wordt gespeeld en dat niet voor een derde ploeg wordt uitgekomen

Graag bij opgave aangeven of er dispensatie moet worden aangevraagd (als opmerking op het inschrijfformulier); hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Mocht er onduidelijkheid bestaan over het wel of niet dispensatie aanvragen, neem dan even contact op met een van de VCL’s.

Sportieve groet

Bart Voermans en Josje Konings

Vereniging Competitie Leider

TV De Korrel

Terug